A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott ajánlatok érdekében, valamint kényelmi, illetve statisztikai célból weboldalunk cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módja a “Beállítások” feliratra kattintva módosíthatók. Ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az "Elfogadom" gombra. Részletesebb információ az Adatkezelési tájékoztató-ban található.

Menü

Hegesztőasztal többféle kivitelben

Weboldalunkat böngészve bőséges kínálatra talál főként hegesztő asztal, valamint munka asztal, illetve multifunkciós munkapadok, hegesztőpadok terén. 

Forgalmazói vagyunk a lengyel GPPH vállalat termékeinek, melyek ipari hegesztőasztalok széles kínálatát foglalja magában. Ipari hegesztőasztal termékeinkről ide kattintva tájékozódhat bővebben. A kínálat magában foglalja a hegesztőasztal termékek tartozékaiként megvásárolható tartók, konzolok, szorítók, ütközők és tárolókocsik, valamint egyéb, speciális hegesztő asztal mellé vásárolható opcionális kiegészítőket is.

Rendezés:
Rendelhető
1.172.513 Ft 975.620 Ft
17%
Rendelhető
523.655 Ft 417.921 Ft
20%
Rendelhető
47.600 Ft 41.935 Ft
12%
Rendelhető
47.600 Ft 41.935 Ft
12%

Hogyan válasszunk megfelelő hegesztőasztalt

Számtalan hegesztési feladathoz szilárd, egyenletes felületre van szükség a munka kivitelezéséhez. Ilyenkor pedig jól jöhet egy ipari hegesztő asztal. Sokat segíthet a megfelelő biztonsággal, kényelmes körülmények között történő hegesztési munkavégzés kialakításában. A minőségi hegesztőasztal kiválasztásakor számtalan verzió közül lehet választani: különféle méretek, tartozékok illetve kialakítások, valamint rögzített, továbbá hordozható hegesztőasztal termékek. Hogy melyik hegesztő asztal a legjobb választás az Ön számára, azt az alábbiakban fejtjük ki részletekbe menően is.

Hegesztőasztal jelentése

Egy ipari hegesztőasztal (mint például egy GPPH hegesztő asztal) minden hegesztő és lakatos műhely alapvető szükségletének számít, így valójában egy masszív és stabil pont a műhelyben, amely sokszor munkaasztal gyanánt szolgál. A méretek 1000 x 1000 mm és 3000x1500 mm között változnak. A tűzveszély és mobilitás, valamint szerelhetőség, illetve nagy teherbírás okán a hegesztőasztalok többnyire acél alapanyagból készülnek. A kialakított munkafelület hegesztéshez, összeszereléshez, lakatos és karbantartó feladatok végzéséhez egyaránt alkalmas.

Hegesztőasztal legnagyobb előnyei

A hegesztőasztal legfőbb célja, hogy stabil és megbízható hegesztőfelületet biztosításon a hegesztő, vagy lakatos szakember számára. Egy ipari hegesztő asztal az alábbi feladatok, munkafolyamatok esetén jelenthet nagy segítséget:

 • sarokillesztések készítése
 • szerkezetek összeállítása
 • mérés, ellenőrzés
 • szerelvényezés
 • hajlítás, formálás
 • elektromos földelés
 • hegesztési varratok készítése

Hegesztőasztal egyik további, pozitív előnye a kényelem. A legtöbb asztal beállítható lábakkal van felszerelve, amellyel lehetővé teszi a hegesztő szakember számára, hogy a hegesztési munka közben a test számára is megfelelő, kényelmes pozícióba helyezkedve álljon, vagy ülljön.

Hegesztőasztal amiért jó

A szilárd, megbízható stabilitás, valamint a kényelmes munkavégzés egy jó minőségű hegesztőasztal ismérvei. Ezeken túlmenően az aktuális felhasználó számára legmegfelelőbb hegesztő asztal típusa függ a munkavégzés fajtájától, az adott feladattól, valamint függ a költségvetéstől, valamint a helyigénytől egyaránt. A következőkben a legfontosabb jellemzőket mutatjuk be, melyeket feltétlenül érdemes sorra venni a megfelelő hegesztőasztal kiválasztásához.

A hegesztőasztal mérete

Hegesztőasztal vásárlásakor legfőképp a hegeszteni kívánt munkadarabok, továbbá az általános projektek méreteit alapulvéve érdemes a hegesztő asztal méretét meghatrozni. Amennyiben a felhasználó rendszeresen nagyméretű munkadarabokkal dolgozik, érdemes egy hosszában minimum 3-4, de akár 5-6 lábbal rendelkező asztalt választania, hogy a nagyobb fém tárgyak, acélszerkezetek is kényelmesen elférjenek. A moduláris hegesztőasztal kiváló választás, ha lakatos összeállító asztal, vagy fémipari összeállító asztal a keresett termék, valamint a hegeszési munkadarabok mérete változékony. Gyorsan, továbbá hatékonyan változtatható az asztallap, azaz a munkafelület mérete, amely lehetővé teszi kisebb - nagyobb munkadarabok optimális hegesztését, szerelését egyaránt. Az alapvetően kisebb méretű munkadarabokkal dolgozók számára elegendő egy hosszában 2-3 lábbal rendelkező, például egy 1500x1000 mm méretű hegesztőasztal is.

Hegesztő asztal tartozékok és kiegészítők

Hegesztő asztal tartozékok, konzolok, tartók alkalmazásával megóvható a felhasználó munkája, azaz a hegesztéshez összeállított szerkezet. Minden hegesztőasztal modellhez választhatók opcionális kiegészítők, melyek tovább könnyítik a hegesztés, valamint összeszerelés folyamatát. A teljesség igénye nélkül az alábbiakban sorolunk néhányat a leghasznosabb kiegészítők és tartozékok közül.

 • különböző kialakítású, profilú lakatos szorító a legkölünfélébb igényekre is
 • hegesztő mágnes, mégneses munkadarab tartó
 • vezetőpályák, "harmadik kéz" kiegészítők, melyek a komplikáltabb feladatok teljesítésében is kényelmes munkavégzést tesznek lehetővé
 • szerszámtartó konzolok, kábel csiptetők, melyek megakadályozzák a kábelek munkaterületre történő bejutását

Hegesztőasztal mobilitása

Nagyobb lakatos üzemek, továbbá hegesztő üzemek esetén sokszor jól jöhet, ha az ipari hegesztőasztal hordozható is. A rögzített lábú hegesztő asztal termékek stabilabbak és általában nagyobb terhelhetőséggel rendelkeznek. Azonban egy, vagy akár több hordozható hegesztő asztal típust kényelmesen lehet az üzem tetszőleges helyszínén felállítani rövid időn belül. Változékony körülmények között ez sokak számára nagyon hasznos funkció lehet. Léteznek összecsukható és leszerelhető lábakkal ellátott hegesztő asztal típusok is, azonban a kerekekkel felszerelt asztalok jelentik a legrugalmasabb mobilitást.

Azok a hegesztők, akik több munkaterületen is dolgoznak, hasznosabbnak találhatnak egy hordozható hegesztőasztalt a rögzített kivitelűvel szemben. Ezeknek az asztaloknak a lábai általában összecsukhatók, így könnyedén szállíthatók és  hordozhatók.

Sokféle verzió kerekekkel is el van látva, így a hegesztőnek nem kell mindig összecsuknia, ha például a műhely másik végében szeretné azt felállítani. Egyszerűen csak oda gurítja az asztalt a kivánt pozícióba. A hordozható hegesztő asztal modellek legnagyobb hátránya, hogy általában nem rendelkenzek akkora teherbírással, mint a fix lábbal rendelkező kivitelek.

Hegesztőasztal felületi kialakítása

Egy hegesztőasztal két leghasznosabb felületi jellemzője a simára munkált felületi kialakítás, valamint a furatrendszer. Általában 16 mm-es vagy 28 mm-es furattokkal ellátott hegesztő asztal modellek választhatók. A furatrendszeres kialakítás nagy előnye, hogy a hegesztő nincs az asztal széléhez korlátozva, hiszen szorítókat és ütközőket helyezhet el bárhol az asztal felületén.

Ezeken felül a GPPH hegesztő asztal gyártója olyan speciális letapadásgátló koncentrátum használatát is javasolja, mely az asztal felületére spriccelve megakadályozza a cunder, azaz a hegeszési fröcskölés letapadását.

További lehetőségek hegesztőasztal beszerzéshez

Barkács hegesztőasztal

A saját készítésű hegesztőasztal előállítása egy másik lehetőség, amely főként az otthoni, vagy inkább a kezdő hegesztő számára kedvelt megoldás. Ehhez számtalan kiváló ötlettel találkozhatunk a Youtube-on, vagy fórumokon és blogokon. Érdemes szemezgetni közülük.

Használt hegesztőasztal

Ha valakinek nincs ideje saját hegesztőasztal, vagy műhely asztal készítésébe fogni és egy új hegesztőasztalt sem szeretne vásárolni, érdemes elgondolkodni a használt hegesztő asztal beszerzésén is. Érdemes ellenőrizni a helyi apróhirdetési újságokat és weboldalakat eladó hegesztőasztal után nézelődve, vagy a használt hegesztő asztalokkal is foglalkozó közösségi weboldalak (például: www.szerszampiac.hu) valamelyikét.

Hegesztőasztal vásárlás összegezve

Hegesztő asztal kiválasztásakor a felsorolt szempontokat érdemes figyelembe venni, hogy végül az Ön számára legjobb megoldást válassza az adott feladathoz, helyigényhez és mérethez, valamint költségvetéshez is igazodva. A friss hegesztő szakemberek általában bevállalják, hogy saját hegesztőasztalt, vagy összeállító asztalt építenek, azonban a professzionális hegesztők már új hegesztőasztalt vásárolnak mindenféle tartozékokkal és extrákkal felszerelve. Bárhogy is nézzük, a hegesztő asztal az egyik leghasznosabb eszköz lehet a legtöbb hegesztőműhelyben, valamint lakatosüzemben.

Webáruházunk nem tartalmazza a teljes választékot, azoknak csak egy része található meg online kínálatunkban.

Kérdés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat, kérje árajánlatunkat emailben, vagy telefonon keresztül!