A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott ajánlatok érdekében, valamint kényelmi, illetve statisztikai célból weboldalunk cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módja a “Beállítások” feliratra kattintva módosíthatók. Ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az "Elfogadom" gombra. Részletesebb információ az Adatkezelési tájékoztató-ban található.

Menü

Bernardo EBS 128 CL szalagfűrész

Bernardo EBS 128 CL szalagfűrész

Mostani cikkünk egy olyan Bernardo szalagfűrész bemutatásával foglalkozik, amely az egyik legkelendőbb modell a kisipari felhasználók, valamint a profi barkácsolók körében. Ez a szalagfűrész meggyőző paraméterekkel és funkciókkal rendelkezik, így sokak számára megfelelő fémdaraboló gép a műhelyben, vagy garázsban.

Bernardo szalagfűrész hűtőfolyadék berendezéssel, szögvágással, továbbá gyorsszorító szalagfűrész satuval. Ez csupán csak néhány hasznos funkció a Bernardo EBS 128 CL szalagfűrész által kínált lehetőségek közül. Teljes szalagfűrész választékunk, illetve a Bernardo szalagfűrész gépek webáruházunk kínálatában megtekinthetők. 

Korábban már szóba jött a Bernardo szalagfűrészek általános bemutatása, azonban a mostani cikkünk a fentebb említett 128 CL típust hivatott részletesebben bemutatni az érdeklődők számára. Cikkünk során igyekszünk minél több szempont alapján megvizsgálni és bemutatni ezt a kiváló Bernardo szalagfűrészt.

Bernardo EBS 128 CL szalagfűrész

Bernardo szalagfűrész ø125 mm, vagy 100x150 mm maximális vágási tartománnyal, mely kiváló lehetőségeket tartogat, továbbá ez a géptípus nagyszerű funkciókkal bír. A gép funkció listáját az alábbiakban soroljuk.

Bernardo szalagfűrész gyorsszorító satuval

A gyorsszorító satu egy kiváló és hasznos funkció, amely nagyban könnyíti és felgyorsítja a munkát. Megnevezéséből adódóan a gyorsszorítású satu használatával a munkadarab a satu gyorsmozgásával rögzíthető. Kialakítása egy menetes orsó, valamint egy belső félmenettel készült, kívül nútolt anya, mely a satupofához rögzül. Működését tekintve, amikor a szalagfűrész satut meglazítjuk ("azaz kifelé tekerjük"), akkor a nútolt, belső félmenetes anya a "menet nélküli" oldalához fordul, így a satu szabadkézzel mindkét irányba könnyedén mozgatható. Amikor a satukerék segítségével a satut szorító irányba tekerjük, az előbb említett anya a menetes oldalára fordul, így az a menetesorsó hajtásával szorító irányba indul el.

Bernardo szalagfűrész szögvágó funkcióval

A Bernardo szalagfűrész szögvágó funkciója rendkívül hasznos, amikor különböző gérvágások kivitelezésére van szükség. Vannak egyes szalagfűrész típusok, ahol a szögvágáshoz a satut kell fokban állítani. Ez valamivel előnytelenebb a forgókeretes kivitellel szemben, hiszen hosszú munkadarabok esetén rendkívül nagy helyigénye is lehet a vágási folyamatnak. Az EBS 128 CL típus forgókeretes, másnéven "forgókengyeles" kialakítással bír. A fűrészkeret elforgatása egyszerűen kézi erővel elvégezhető, a beállított szög pedig a karos gyorsrögzítő segítsével fixálható.

Bernardo EBS 128 CL szalagfűrész szögállás rögzítő

Bernardo szalagfűrész hűtőberendezéssel

Egy igazi szalagfűrész nem teljes emulziós hűtő-kenő folyadékot keringtető-visszavezető berendezés nélkül. A fémdarabolás során felmerülő surlódási tényezők által okozott magas hőhatás és gyors szerszámkopás kiküszöbölésére szolgáló, rendkívül hatékony megoldás. Ennek köszönhetően lényegesen optimálisabb és hatékonyabb a vágás, illetve a fűrészszalag élettartama is jelentősen növekszik. A folyadék keringtetéséről egy emulziós szivattyú, valamint egy összefolyó tálca gondoskodik. A hűtőfolyadék mennyisége pedig egy csap segítségével szabályozható. 

Bernardo szalagfűrész végálláskapcsolóval

Szalagfűrész végálláskapcsolóval felszerelve, mely az egyik leghasznosabb megoldás. Ennek köszönhetően nem kell a szalagfűrész fölött állni és folyamatosan figyelni elindítás után, hiszen a vágás befejezésekor a gép automatikusan lekapcsol. A megfelelően beállított végállás kapcsoló annak végpontjára érkezésekor a fűrészszalag működését azonnal megszakítja.

Bernardo szalagfűrész végálláskapcsoló

Bernardo szalagfűrész további kiváló funkciókkal

A felsoroltakon túl további hasznos információt talál a Bernardo EBS 128 CL szalagfűrész termékoldalán.

Az alábbi videón bemutatjuk a fent sorolt funkciókat, illetve további hasznos információkat tudhat meg a Bernardo EBS 128 CL típusú szalagfűrész modellről.