A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott ajánlatok érdekében, valamint kényelmi, illetve statisztikai célból weboldalunk cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módja a “Beállítások” feliratra kattintva módosíthatók. Ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az "Elfogadom" gombra. Részletesebb információ az Adatkezelési tájékoztató-ban található.

Menü

Oszlopos fúró, állványos fúrógép

Oszlopos fúró nagy választékban a szerszámgép áruház kínálatában. Optimum, Metallkraft, Bernardo, illetve további oszlopos fúró márkák egy helyen. Az állványos, oszlopos fúrógép mellé fúrószár, fúrógép satu, valamint további oszlopos fúró alkatrészek vásárlására is van lehetőség. Állványos fúrógépeken túl további, kiváló minőségű fémipari szerszámgépeket talál még nálunk. Optimum oszlopos fúrógép, Bernardo oszlopos fúró kedvező áron, országos kiszállítással, garanciával.

Rendezés:
Rendelhető
1.315.937 Ft 1.110.130 Ft
16%
Rendelhető
2.411.304 Ft 1.848.624 Ft
23%
Rendelhető
2.213.330 Ft 1.725.340 Ft
22%
Rendelhető
7.093.250 Ft
Rendelhető
9.498.750 Ft

Hasznos tudnivalók a fúrógépek működéséről

Az oszlopos fúró szerkezeti, illetve fehasználási szempontból többféle csoportra osztható. A fémipariban első sorban oszlopos fúró, mágnestalpas fúró, valamint radiál fúró gépeket alkalmaznak leggyakrabban. Ezen felül egyorsós (például oszlopos fúró), valamint többorsós fúrógép (például központfúró, mélyfúró) csoportokra is oszthatók.

Oszopos fúró minden igényre

Oszlopos fúró szerkezete / kivitelezése szerint, az oszlopos fúrógép az alábbi szempontok szerint tovább csoportosítható. Ezek kivétel nélkül egy főorsóval rendelkező szerszámgépek, melyek legfőképp a fémmegmunkálás területén alkalmatosak, de használják az ipari környezet bármely területén (például műanyag fúrás).

  • asztali fúrógép: egyszerű felépítésű, munkaasztalra helyezhető fúrógép kézi előtolású kivitelben, általában kis teljesítménnyel
  • oszlopos fúrógép: az oszlopos kialakítású fúrógépek esetén egy fém oszlopon helyezkedik el a fúróasztal, a főorsó, továbbá a hajtás is. Az oszlopos fúró alkalmazása a leggyakoribb a fémipar területén.
  • állványos fúrógép: a fúróasztalt, a fúróhajtást, a fúró orsót egy zárt, szekrényszerű vázszerkezet tartja
  • sugárfúró gép: a fúróasztal a fúrógép vázszerkezetének részét képezi. A gép hajtása, valamint a fúróorsó az oszlopon helyezkedik el, amely szintén a fúrógép vázszerkezetének részét képezi.
  • mágnestalpas fúrógép: kompakt fúrógép, mely mágneses talp szerkezettel rendelkezik. Ennek köszönhetően nagy teljesítményű furatok készíthetők, akár extrém körülmények között is. A gép legnagyobb előnye a mobilitás, valamint az, hogy közel hasonló teljesítményre is képes lehet, mint egy oszlopos fúró.

Ipari állványos fúrógép, vagy oszlopos fúró?

Az oszlopos fúrógép alkalmazásával lényegében közepes méretű munkadarabok fúrhatóak maximum 40-45 mm-es furat méretig. Az oszlopos fúró konstrukciós felépítése azonos az állványos fúrógéppel. Az oszlopos fúró állványa maga az oszlop. A fúrógép oszlop egy vastagfalú cső, amelyen függőlegesen állítható a fúrógép asztal. A fúróasztal felfogó része excentrikus kialakítású, amely a munkadarab precíz pozícionálását segíti. Az egyszerűbb, kisebb oszlopos fúrógép fő-, valamint mellékhajtóműve ékszíjtárcsás kialakítással bír, a nagyméretű oszlopos fúró fogasléces-fogaskerék meghajtású. A fogasléces megoldás nagyteljesítményű fémfúrás kivitelezésénél is biztosítja a precíz, valamint pontos fúrás feltételeit.

Oszlopos fúró satuval

Profi állványos fúrógép esetén nagy általánosságban elmondható, hogy a gépeknek nem alaptartozéka a fúrógép satu. Ezeket szinte minden esetben külön kell megvásárolni. Ennek oka az, hogy sok esetben egészen egyedi felhasználás is történhet egy ipari oszlopos fúrógép esetén. Asztali fúrógép esetén a felhasználás kiterjedhet akár műanyag dobozok fúrására is, mint például műanyag szerelődobozok furatolásánál. Az Optimum asztali fúrógép rendkívül széles körben felhasználható ipari állványos fúrógép. Egy Bernardo oszlopos fúrógép szintúgy kiválóan alkalmazhatók széleskörben, így például akkor is, amikor precíziós asztali fúrógép használatára van szükség. Az Optimum oszlopos fúrógép megtalálható számos lakatosüzemben, illetve fámipari vállalat gyártócsarnokában. Mivel az igények rendkívül változatosak, alapesetben fúrógép satuval nem szereli fel az oszlopos fúró gépeket egyik gyártó sem.

Webáruházunk nem tartalmazza a teljes választékot, azoknak csak egy része található meg online kínálatunkban.

Kérdés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat, kérje árajánlatunkat emailben, vagy telefonon keresztül!